Колегите от Варна ::  | Varnautre.bg | Moreto.net | Petel.bg | Dnesplus.bg | Varnapress.net | Varna-bg.com | Varna.info.bg | Ida.bg | Yep.bg
  
 Главна страница | Регистрация | Търсене | Излязъл потребител  //Четвъртък, 30. Март 2017 
Translate EnglishFrenchGermanItalianRomanianRussianSpanishTurkish

Анкета
Толерирате ли нарушенията на "Закона за движение по пътищата"? (11422 Гласове)

Категорично - НЕ! Веднага докладвам в "ГРАЖДАНИТЕ".
35%

ДА. И аз понякога нарушавам правилата.
32%

Не ме интересува този ПРОБЛЕМ.
33%

Главно меню
За нас

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Професионално-етичен кодекс на българските медии

Проверете своя e-mail

Валутна информация

Проверка на сметка ВиК

Проверка на сметка Energo-Pro

СПРАВКА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ПЛАЩАНИЯ към Община Варна

Търсене на адрес

Карта на Варна

Културен афиш

SMS Център

За контакти


 Новини
Четвъртък, 16. Юли 2015:

Уважаеми потребители,

От днес, 16 юли 2015 се преустановява обновяването на информация (статии) в портала (ТУК).

Вие можете да четете и споделяте в социалните мрежи нашите статии в новата версия на сайта InfoVarna.com.

Пoрталът ще продължи да бъде онлайн за справка и четене на стари публикации, както и за ползване на справочника.

InfoVarna.com Team  [Mimo]


    „ЩУРЕЦ В УХОТО” – нов проект на Радио Варна, съфинансиран от Фонд „Култура” на Община Варна
Най-новия проект на БНР-Радио Варна се нарича „Щурец в ухото”. Проектът е замислен като пресечна точка и иновативно поле за дискусии по темата за младия творец и градската среда и е съфинансиран от Фонд „Култура” на Община Варна.

Тази събота - 18 юли, от 20 часа ще бъде първото издание на поредицата музикално-публицистични радиопредавания на открито „Щурец в ухото”. Място на срещата в съботната вечер - площадката пред Радио Варна. Водещите - Добромир Мързов и Олга Добрева, ще представят млади музиканти от Варна - един експериментален проект на, който събира заедно DJ Mad Bear, Йоана Петкова – саксофон, Станко Градев – саксофон, и Симона Донова – флейта. От фънк през хип-хоп до дръмендбейс – очаква ви едно музикално пътешествие с много импровизации и лятно настроение.

Автор : Mimo, Прочетено 5334 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 14. Юли 2015

    Експерти от 33 държави се събраха в София за семинар, посветен на опазването на египетския лешояд


Международната работна среща, посветена на световно застрашения от изчезване египетски лешояд се проведе от 5 до 8 юли в София, с главен организатор Българското дружество за защита на птиците в рамките на LIFE+ проект „Помощ за египетския лешояд“. Основната цел на срещата бе разработването на План за действие за опазване на балканската, кавказката и централно-азиатската популация на египетския лешояд по миграционния му път и в местата за зимуване.
На семинара присъстваха над 70 представители на институции, учени, изследователи и специалисти от 33 страни, в които лешоядите отглеждат своето поколение, посещават или прекарват зимата. По време на семинара бяха идентифицирани следните основни заплахи, които стоят в основата на намаляващата популация на египетския лешояд: незаконно използване на отрови за борба с хищници и на пестициди в селското стопанство; широката употреба на оловни сачми; недостатъчното количество достъпна храна, причинено от деградация на местообитанията; сблъсъци с вятърни паркове и токови удари от електропроводи; безпокойство в местата за размножаване и преследването на вида за нуждите на традиционната медицина в някои африкански страни.

Автор : Mimo, Прочетено 5414 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 14. Юли 2015

    Историята на Пристанище Варна изплува пред круизните туристи


Историята на Пристанище Варна изплува пред круизните туристи. Това става възможно чрез изложба на открито, разположена в района на Морска гара – Варна. На 22 табла са показани най-запомнящите се исторически моменти, до които ще се докоснат чужденците. Сред най-интересните от тях е претоварването на камбаните за храм-паметника „Св. Александър Невски“ в столицата. Те са доставени с кораб във варненското пристанище и са превозени до София с влак през 1909 година.

Автор : Mimo, Прочетено 5374 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 14. Юли 2015

    ГЕОРГИ ХРИСТОВ с ексклузивен летен концерт във Варна
Лайфът е след месец и е част от Националното турне „Изгарям”
На 12 август, ГЕОРГИ ХРИСТОВ ще представи в един ексклузивен летен концерт във Варна актуалния си албум „Изгарям”. Заедно със своя бенд „Черно и бяло” той ще изпълни на живо песните от новия си компактдиск, както и още горещи заглавия от репертоара си. Събитието ще се състои в Летния театър и е с начало 21.00 часа.
Билетите са продажба на касите на Летния театър, Двореца на културата и спорта, Фестивалния комплекс и Театър „Българан”.

Концертът е част от Националното турне на емблематичния глас на българската поп музика, което носи заглавието на албума „Изгарям”.

Автор : Mimo, Прочетено 5501 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 14. Юли 2015

    Във Варна стартира интегриран проект за устойчива градска среда
Френското посолство, Община Варна и Далкия Варна започват работа по уникална пилотна инициативаВ морската ни столица се подписа меморандум за сътрудничество между Община Варна, Посолството на Република Франция и „Далкия Варна“ ЕАД. Споразумението определя ролята на всяка страна по реализацията на уникален проект за пълно обновяване на един жилищен микрорайон, който има 11 жилищни сгради с над 900 апартамента и две обществени учреждения. Проектът е наречен “Нашето зелено Трошево” и ценното в него е, че по програмата за устойчиво градско развитие ще се обнови напълно междублоковото пространство – пътища, паркоместа, градинки, площадки, осветление и места за отдих. Това ще гарантира пълното обновяване на цял микрорайон в града.

Автор : Mimo, Прочетено 5298 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 14. Юли 2015

    Потенциално смъртоносни храни
11% от смъртоносните случаи на година в Европа са от отравяне с гъби.

Знаете ли, че има храни, които могат да бъдат смъртоносни? Някои от тях са деликатеси, които трябва да бъдат приготвяни и консумирани с повишено внимание.
foodpanda ги класира по степен на опасност от 1 до 5 като първо място заема най-смъртоносното.

Автор : Mimo, Прочетено 5500 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 14. Юли 2015

    Вечерите, които ще ви предпазят от стрес през седмицата
Ние живеем в един забързан свят, който е причината и за големия стрес, които трупаме ежедневно. Времето е малко, не ни стига за почти нищо, включително и да се храним пълноценно. В последно време се научихме да планираме нашите хранения, което спомага за свалянето на нивото на стрес. От международната платформа foodpanda подбраха 5 подходящи ястия за вечеря, които ще ви помогнат да консумирате здравословна храна и да не натоварвате организма вечер. Тези бързи и съвсем простички вечери са вашият билет за една безпроблемна седмица.

Автор : Mimo, Прочетено 5431 пъти
Рейтинг :    |  Четвъртък, 9. Юли 2015

    България има нужда от агресивна реклама в туризма, а не промяна на концесионни такси
На състоялата се пресконференция в Бургас на 07.07.2015г. министърът на туризма Николина Ангелкова призна, че изразходваните средства за реклама са завишени, без да обяви с колко или в сравнение с какво. Затова Национална асоциация „Българско Черноморие” призовава министър Ангелкова да отговори ясно и точно с какъв бюджет разполага ведомството й и за какво се разходва. Колко средства са инвестирани за реклама на български курорти в чужбина и какви са резултатите като брой новопривлечени туристи?
От своето съществуване новоучреденото министерство на туризма не допринесе с нищо за решаването на многобройните и тежки проблеми в туристическия сектор. Министър Ангелкова умело обещава за голяма реклама както в европейски страни, така и в Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Китай, Индия и др. и още от ноември ще се започне рекламирането на страната ни като туристическа дестинация за следващата година. А за тази година какво направи? Не беше нито склонна на компромиси, в името на това туризма да се развива, нито искаше да чуе гласа на хотелиери, ресторантьори и други представители от бранша. Хотелиери, туроператори и концесионери на плажове няколко пъти даваха конкретни идеи какво да се направи, за да се стимулира българския туризъм, но предложенията им бяха подминати с пренебрежително мълчание. Дори протестът срещу отлива на руски туристи и бездействието на институциите по проблема не стреснаха никого от така нареченото Министерство на туризма.

Автор : Mimo, Прочетено 5741 пъти
Рейтинг :    |  Четвъртък, 9. Юли 2015

    Проф. Димитър Чолаков в галерия „Теди“, Варна


БРЕГОВЕТЕ НА ХУДОЖНИКА

Галерия „Теди“

ДИМИТЪР ЧОЛАКОВ
„Бреговете на художника“
изложба живопис

Варна, ул. Скайлер 8
9.07. – 9.08.2015
Изложба с дъх на море изкушава ценителите във Варна в новата експозиция в галерия „Теди“. За най-силното си лятно представяне галеристката Йорданка Торнева е поканила един от големите приятели на галерията, изключителният майстор на абстрактната композиция проф. Димитър Чолаков, който издига лятната тема във високите етажи на изящното изкуство и застава пред своите почитатели с една впечатляващо единна колекция.

Автор : Mimo, Прочетено 5487 пъти
Рейтинг :    |  Сряда, 8. Юли 2015

    Младежката заетост във фокуса на дискусиите на работодателите от Европа и Азия


Г-н Васил Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), беше домакин на заседанието на Международния координационен съвет на организациите на работодателите (МКСОР), което се проведе на 7 юли в град Варна, резиденция „Евксиноград“. На срещата присъстваха г-н Александър Шохин, президент на Руския съюз на индустриалците и предприемачите, президента на Полската организация на работодателите г-н Анджей Малиновски, президента на Конфедерацията на работодателите на Латвия, г-н Виталий Гавриловс и представители на ръководствата на организациите на работодателите от Украйна, Беларус и Азербайджан. Срещата беше открита от ротационния председател на МКСОР и председател на Конфедерацията на работодателите на Република Казахстан г-н Кадир Байкенов.

Автор : Mimo, Прочетено 5461 пъти
Рейтинг :    |  Сряда, 8. Юли 2015

    Живей Активно! във Варна на 12 юли 2015


Информация за варненското издание на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2015, което ще се проведе на 12 юли (неделя) и ще стартира, както следва:

· От 10:00 ч. от Двореца на културата и спорта – Варна Тереза Мринова и Симеон Лютаков ще дадат старт на символичен велопоход;

· От 10:00 ч. Участниците с ролери и скейт ще стратират символично шествие от Община Варна;

· От 10:00 ч. от храм „Св. Николай Чудотворец” - параспортисти и хора с увреждания ще се присъединят към инициативата;

Автор : Mimo, Прочетено 5379 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 7. Юли 2015

    От новата учебна година Варненският свободен университет ще обучава бакалаври по политология
От учебната 2015/2016 Варненският свободен университет възстановява обучението в специалност „Политология“.
Специалността се появява за пръв път в България през 80-те години на миналия век. Динамиката на политическите процеси у нас поддържа интереса към тази специалност и отчита увеличение на нейното търсене през последните години. Воден от мисията си да отговаря на потребностите на младите хора и да създава възможности за изграждането на лидери и хора с ярка обществена и гражданска позиция, от новата учебна година Варненският свободен университет стартира обучение в специалност „Политология“, образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Автор : Mimo, Прочетено 5457 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 7. Юли 2015

    Нов проект дава шанс за стаж на ученици в Общинска администрация
Проект „Шанс за успешно бъдеще“ се изпълнява от „Академия за образователни иновации – Дълголетие“ в партньорство с общинска администрация Вълчи дол и СОУ „Васил Левски“, гр. Вълчи дол. Проектът е финансиран с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г.
Целта на проекта е да осигури по-добра трудова реализация и по-добро качество на живот, чрез подготовка за пазара на труда на 15 ученици на възраст 15-18 г. от СОУ “Иван Вазов” гр. Вълчи дол, специалност “малък и среден бизнес”. Проекта включва мотивиращо обучение на тема “Професионално ориентиране, кариерно консултиране и предприемачество” и провеждането на едномесечен стаж в общинска администрацията Вълчи дол. Откритият онлайн форум към уебсайта на проекта www.obucheniedalgoletie.com е предвиден като място за диалог между всички заинтересовани страни, където учениците по време на своето практическо обучение, ще могат да споделят различни теми, информация и да получат съдействие при решаване на практически казуси по време на своето практическото обучение.

Автор : dalgoletie, Прочетено 5577 пъти
Рейтинг :    |  Вторник, 7. Юли 2015

    AVON призовава да помогнем на жертвите на домашно насилие


Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ на AVON продължава битката с домашното насилие с нов благотворителен продукт - елегантен пръстен. Компанията за жени допълва своето портфолио в подкрепа на каузата с новото бижу, част от синята серия благотворителни продукти, които се предлагат целогодишно в брошурите на AVON. 100% от печалбата от тях се дарява за осигуряване на помощ и подкрепа на жертвите, като през 2015 година усилията на кампанията са насочени към набиране на средства за денонощна национална телефонна линия в помощ на малтретирани жени.

Автор : Mimo, Прочетено 5527 пъти
Рейтинг :    |  Четвъртък, 2. Юли 2015

    Музиката е любов…
Ева Гарднер, Франция – една от малкото жени на световната Ди Джей сцена
Ева Гарднър бе официален гост на Cедмицата на музиката, организирана традиционно от Френски Културен Институт – София и всички Алианс франсез в България. Това не е първото посещение на Ева в страната ни – още преди 10 години тя стъпва на българската сцена и днес отново се завръща, за да ни потопи в музиката си и своето много човешко очарование.
Срещам Ева във Варна, под плътната зелена сянка на дърветата около Радио Варна, където само преди минути е завършило интервюто й. След като е участвала предния ден в Празника на музиката във Варна (традиционно отбелязван на 21 юни във Франция и всички франкофонски страни по света), вечерта й предстои изява и в един от популярните клубове на варненския плаж. Накратко - Ева е топла усмивка и огромна любов към музиката.

Автор : Mimo, Прочетено 5911 пъти
Рейтинг :    |  Четвъртък, 2. Юли 2015<< Нов 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Стар >>
За регистрирани потребители
Потребител:
Парола:

Раздели
Инфо
Политика
Наука
Изкуство
Образование
Общество
Бизнес
ИТ
Мода
Спорт
Здраве
Имоти
Туризъм
Право
Разни

Търсене
 
В статии
В новини
В главното меню
BAN

Партньори


Безплатни Обяви
Veliko-Tarnovo.net


Kazanlak-BG.info
Copyright (c) 2000-2015 InfoVarna.com (Owned by INFOVARNA Co.). All right reserved
Изработено с DEV web management system      
DWMS13ACL