Колегите от Варна ::  | Varnautre.bg | Moreto.net | Petel.bg | Dnesplus.bg | Varnapress.net | Varna-bg.com | Varna.info.bg | Ida.bg | Yep.bg
  
 Главна страница | Регистрация | Търсене | Излязъл потребител  //Четвъртък, 30. Март 2017 
Translate EnglishFrenchGermanItalianRomanianRussianSpanishTurkish

Анкета
Толерирате ли нарушенията на "Закона за движение по пътищата"? (11424 Гласове)

Категорично - НЕ! Веднага докладвам в "ГРАЖДАНИТЕ".
35%

ДА. И аз понякога нарушавам правилата.
32%

Не ме интересува този ПРОБЛЕМ.
33%

Главно меню
За нас

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Професионално-етичен кодекс на българските медии

Проверете своя e-mail

Валутна информация

Проверка на сметка ВиК

Проверка на сметка Energo-Pro

СПРАВКА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ПЛАЩАНИЯ към Община Варна

Търсене на адрес

Карта на Варна

Културен афиш

SMS Център

За контакти


 Новини
Четвъртък, 16. Юли 2015:

Уважаеми потребители,

От днес, 16 юли 2015 се преустановява обновяването на информация (статии) в портала (ТУК).

Вие можете да четете и споделяте в социалните мрежи нашите статии в новата версия на сайта InfoVarna.com.

Пoрталът ще продължи да бъде онлайн за справка и четене на стари публикации, както и за ползване на справочника.

InfoVarna.com Team  [Mimo]


    Музиката е любов…

Ева Гарднер, Франция – една от малкото жени на световната Ди Джей сцена
Ева Гарднър бе официален гост на Cедмицата на музиката, организирана традиционно от Френски Културен Институт – София и всички Алианс франсез в България. Това не е първото посещение на Ева в страната ни – още преди 10 години тя стъпва на българската сцена и днес отново се завръща, за да ни потопи в музиката си и своето много човешко очарование.
Срещам Ева във Варна, под плътната зелена сянка на дърветата около Радио Варна, където само преди минути е завършило интервюто й. След като е участвала предния ден в Празника на музиката във Варна (традиционно отбелязван на 21 юни във Франция и всички франкофонски страни по света), вечерта й предстои изява и в един от популярните клубове на варненския плаж. Накратко - Ева е топла усмивка и огромна любов към музиката.

Какво Ви върна отново в България след 10 години?
-Освен, че бях поканена от Френския Културен Институт, в мен има отдавна усещането, че т.нар. „страни от Източния блок“ имат едно по-различно усещане за музиката. Почуствала съм го и тук, и в Полша, и в Хърватска… Не мога да го обясня точно, но сякаш хората, които са живели под някакъв вид „диктатура“, са намерили начин „да хранят“ душата си по един много пълноценен и дълбок начин. Те умеят да слушат музика.
Подчертавете думата „слушат“? Защо?
-Защото хората започнаха да не умеят да слушат… Чуват, но не слушат, не усещат, музиката сякаш минава край тях. Може би мога да обясня това си чувство, като споделя, че ми казват, че моята музика е като „обвивка“ – обгръща хората и ги кара да попаднат в един прекрасен свят, като в капсула от красиви изживявания.
Изразявате се толкова поетично, когато говорите за музика. Как избрахте точно този път?
-Заради детството ми. Майка ми и баща ми сядаха и слушаха музика. Те просто слушаха, нищо друго не правеха, седяха на канапето и слушаха – както сега се гледа кино, телевизия… Тази любов да изживяваш музиката я имам от тях. И някак се случи във времето – исках да споделя с другите това, което харесвам, чувствата, които изпитвам, когато слушам или създавам музика. Това е онова дълбоко усещане и удовлетворение да подаряваш емоция на другите. И ето – догодина ще станат 20 години откакто съм на сцената.
Има ли много жени – ди джеи? Свикнали сме да асоциираме професията с мъже, с нощен живот?
-Все още няма много жени в професията. Все още жената често може да бъде приета като „обект“. Ако усетя, че ме търсят просто, защото съм жена, а не професионалист – отказвам ангажимента. Колкото до нощния живот – темата е доста преувеличена, медиите показват основно недобрата страна на нещата. Добре е да се обясни на младите, че всъщност музиката, дори в нощните клубове, може да бъде достатъчна, за да изпитват удоволствие. Алкохолът, дрогата не са необходими, за да ти е хубаво, а и всъщност вече не са и така модерни. Силно сърце, здрав разум и много любов към музиката – това е водещото в нашата професия.
Когато говорим за младите – какво сте учили, за да стигнете до сцената?
-Нямам музикално образование, не съм учила солфеж… „Ухо“ и много труд – това е магията. И е много важно да усвоиш техниката. По мое време бяха винилите, аз все още ги ползвам – дават ми възможност емоциално да се изразявам най-добре (усмихва се и прави широки полукръгли жестове с ръце). Днес младите имат много да учат – различни техники, софтуер, апаратура. Нужно е образование, възможностите са много.
Имали ли сте и други професионални изяви, освен като ди джей?
-През изминалите 20 години съм била и резидент, и гост в много клубове по света, продуцирала съм музика. Наскоро направих една двугодишна пауза, през която родих дъщеричката си. Сега постепенно се завръщам на сцената. Паралелно с развитието на кариерата ми като ди джей, 11 години бях „звуков дизайнер“ – създавах плейлистите за магазини, хотели, ресторанти… Това е едно изключително обогатяващо занимание, защото ти дава възможност да слушаш не само клубна музика, а да се докоснеш до много различни видове музика. Едно е да направиш плейлист за „Карфур“, съвсем друг тип музика подбираш за петзвезден хотел или за магазин за луксозни дамски чанти, чието условие е плейлистата да е примерно с музика от епохата на Бриджит Бардо…
Как накратко можете да опишете това, което човек трябва да притежава, за да успее в днешния динамичен свят?
-Човек трябва да е силен и човечен едновременно. Тази комбинация те дарява с успех.

Повече за Ева Гарднър
Ева Гарднър е много търсена заради нейната крайна чувствителност и еклектичността на нейните миксове. Ева Гарднър е оставила своя музикален отпечатък в много барове/клубове във Франция и по целия свят, музикални фестивали, където регулярно е част от изявите на Жил Петерсон, Осуналде, Крюгер&Дорфмайстер и др. Стилът й трудно може да бъде определен – електронна музика между даун темпо и дийп хаус, чиито корени произлизат от джаза, светованата етно музика (афро и бразилска), черната музика… Резидент в парижки клубове като Rex Club, La Scène, Nouveau Casino, Batofar, Café du Trésor, l'Alcazar и др., тя създава свой собствен „Урбанистичен секси стил“. Ева проявява своята артистичнст и при много големи събития, като откриването на Музей Quai Branly, бутиците на Van Cleef & Arpels, Versace, Mini Austin, Patek Philippe, Marie Claire, откриването на лаунджа в хотел Sofitel Shanghai, резидент е в луксозни хотели в различни краища на света. Артист с много лица, тя работи и като Артистичен Директор, отговарящ за плейлистите и откриването на нови таланти, както и за събитийния мениджмънг на новинарската агенция A NOUS PARIS. В продължение на две години реализира собствена седмична радио емисия "Aphrodisiac ", а по-късно работи в няколко различни радио станции. 11 години е „Звуков дизайнер“ в MOOD MEDIA - нейните плейлисти създават неповторима атмосфера в много бутици, хотели, спа центрове.

Интервю на Анета Недялкова
Anett&Co. Communication Agency


Автор : Mimo, Прочетено 5912 пъти
Рейтинг :    |  Четвъртък, 2. Юли 2015


Вашият рейтинг :   Слабо  Превъзходно
За регистрирани потребители
Потребител:
Парола:

Раздели
Инфо
Политика
Наука
Изкуство
Образование
Общество
Бизнес
ИТ
Мода
Спорт
Здраве
Имоти
Туризъм
Право
Разни

Търсене
 
В статии
В новини
В главното меню
BAN

Партньори


Безплатни Обяви
Veliko-Tarnovo.net


Kazanlak-BG.info
Copyright (c) 2000-2015 InfoVarna.com (Owned by INFOVARNA Co.). All right reserved
Изработено с DEV web management system      
DWMS13ACL