Колегите от Варна ::  | Varnautre.bg | Moreto.net | Petel.bg | Dnesplus.bg | Varnapress.net | Varna-bg.com | Varna.info.bg | Ida.bg | Yep.bg
  
 Главна страница | Регистрация | Търсене | Излязъл потребител  //Четвъртък, 30. Март 2017 
Translate EnglishFrenchGermanItalianRomanianRussianSpanishTurkish

Анкета
Толерирате ли нарушенията на "Закона за движение по пътищата"? (11424 Гласове)

Категорично - НЕ! Веднага докладвам в "ГРАЖДАНИТЕ".
35%

ДА. И аз понякога нарушавам правилата.
32%

Не ме интересува този ПРОБЛЕМ.
33%

Главно меню
За нас

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Професионално-етичен кодекс на българските медии

Проверете своя e-mail

Валутна информация

Проверка на сметка ВиК

Проверка на сметка Energo-Pro

СПРАВКА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ПЛАЩАНИЯ към Община Варна

Търсене на адрес

Карта на Варна

Културен афиш

SMS Център

За контакти


 Новини
Четвъртък, 16. Юли 2015:

Уважаеми потребители,

От днес, 16 юли 2015 се преустановява обновяването на информация (статии) в портала (ТУК).

Вие можете да четете и споделяте в социалните мрежи нашите статии в новата версия на сайта InfoVarna.com.

Пoрталът ще продължи да бъде онлайн за справка и четене на стари публикации, както и за ползване на справочника.

InfoVarna.com Team  [Mimo]


    Младежката заетост във фокуса на дискусиите на работодателите от Европа и АзияГ-н Васил Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), беше домакин на заседанието на Международния координационен съвет на организациите на работодателите (МКСОР), което се проведе на 7 юли в град Варна, резиденция „Евксиноград“. На срещата присъстваха г-н Александър Шохин, президент на Руския съюз на индустриалците и предприемачите, президента на Полската организация на работодателите г-н Анджей Малиновски, президента на Конфедерацията на работодателите на Латвия, г-н Виталий Гавриловс и представители на ръководствата на организациите на работодателите от Украйна, Беларус и Азербайджан. Срещата беше открита от ротационния председател на МКСОР и председател на Конфедерацията на работодателите на Република Казахстан г-н Кадир Байкенов.

Основната тема на дискусията беше посветена на предлагането на комплексни мерки за насърчаване на младежката заетост – проблем, който с еднаква острота беше поставен от работодателските организации и от Европа, и от Азия. Представителите на работодателите се обединиха около виждането, че насърчаването на реалния производствен сектор, подобряването на бизнес средата, инвестиционния климат, законодателството за привличането на инвестиции и сътрудничеството между предприятията, както и развитието на предприемачеството са механизмите, гарантиращи разкриването на устойчиви работни места и усилията при формиране и провеждане на държавните политики следва да се насочат в тази посока. При това, успоредно следва да се предприемат действия за осигуряване на подходящо образование на младежите, професионална квалификация и мотивация, съответстващи на потребностите на бизнеса, за да заемат свободните работни места.
Участниците се обединиха и около виждането, че субсидираната заетост невинаги е основния инструмент за решаване на проблемите с младежката безработица и че част от мерките, които са били предприети са били свързани с намаляването на минималната работна заплата само за младежи с цел насърчаване тяхното наемане от работодателите.
Беше обсъдено влиянието на пенсионната реформа върху младежката заетост. От една страна, негативният ефект се изразява в задържане разкриването на нови работни места за млади хора, поради увеличаване на пенсионната възраст. От друга страна се очаква увеличаването на пенсионната възраст да има известен положителен ефект върху увеличаване на младежката заетост като по-малкото пари за пасивна политика, предоставени за пенсии, ще дадат възможност за повече пари за предоставяне на субсидирана заетост.
В резултат на дискусията, беше единодушно приета резолюция за „Координация на членовете на МКСОР при изпълнение на политиката за младежка заетост при сегашните икономически условия“. Целта на резолюцията е да се предприемат комплексни мерки за създаване на благоприятна среда за заетост на младите хора, получаване на достойни работни места, разработване на програми за младежка заетост и насърчаване на предприемачеството. Представителите на работодателите от всички страни се ангажираха да развиват партньорството между работодателските организации и останалите социални партньори за решаване на наболелите проблеми свързани със създаването на качествени работни места за младите хора.
Беше взето решение за развитие и задълбочаване на сътрудничеството между МКСОР и международни организации на работодателите от Европа, Азия и всички части на света, с оглед подобряване на възможностите за бизнес партньорство и за формулиране и реализиране на действия за решаването на проблеми от общ интерес, включително насърчаване на търговския обмен, развитие на икономиката и насърчаване на младежката заетост.


Международен координационен съвет на организациите на работодателите (МКСОР) - www.ksorr.ru
През 2010 година АИКБ стана една от организациите - учредители на Международния координационен съвет на организациите на работодателите. Съветът има характера на съвещателен орган. Неговата цел е да съдейства за установяването на устойчиви връзки и взаимноизгодно сътрудничество между националните съюзи на работодателите и предприемачите, за обмен на опит в сферата на регулирането на социално-трудовите и свързаните с тях икономически отношения, както и по други въпроси от взаимен интерес, включително и за изработване на антикризисни мерки предвид сходните икономически проблеми в държавите от региона. Асоциацията поддържа ефективни контакти и със службите по търговско-икономическите въпроси към всички посолства на чужди държави в България, както и на българските посолства в повечето страни.
Понастоящем МКСОР обединява национално представителни организации на работодателите от 15 държави от Централна и Източна Европа и Азия – 18 организации от Армения (2), Азербайджан, Беларус, България, Унгария, Грузия, Казахстан (2), Киргистан, Латвия, Литва, Полша, Русия, Румъния, Украйна (2), Естония

Източник:
Валентина Радева
Асоциация на индустриалния капитал в България


Автор : Mimo, Прочетено 5462 пъти
Рейтинг :    |  Сряда, 8. Юли 2015


Вашият рейтинг :   Слабо  Превъзходно
За регистрирани потребители
Потребител:
Парола:

Раздели
Инфо
Политика
Наука
Изкуство
Образование
Общество
Бизнес
ИТ
Мода
Спорт
Здраве
Имоти
Туризъм
Право
Разни

Търсене
 
В статии
В новини
В главното меню
BAN

Партньори


Безплатни Обяви
Veliko-Tarnovo.net


Kazanlak-BG.info
Copyright (c) 2000-2015 InfoVarna.com (Owned by INFOVARNA Co.). All right reserved
Изработено с DEV web management system      
DWMS13ACL