Колегите от Варна ::  | Varnautre.bg | Moreto.net | Petel.bg | Dnesplus.bg | Varnapress.net | Varna-bg.com | Varna.info.bg | Ida.bg | Yep.bg
  
 Главна страница | Регистрация | Търсене | Излязъл потребител  //Четвъртък, 30. Март 2017 
Translate EnglishFrenchGermanItalianRomanianRussianSpanishTurkish

Анкета
Толерирате ли нарушенията на "Закона за движение по пътищата"? (11424 Гласове)

Категорично - НЕ! Веднага докладвам в "ГРАЖДАНИТЕ".
35%

ДА. И аз понякога нарушавам правилата.
32%

Не ме интересува този ПРОБЛЕМ.
33%

Главно меню
За нас

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Професионално-етичен кодекс на българските медии

Проверете своя e-mail

Валутна информация

Проверка на сметка ВиК

Проверка на сметка Energo-Pro

СПРАВКА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ПЛАЩАНИЯ към Община Варна

Търсене на адрес

Карта на Варна

Културен афиш

SMS Център

За контакти


 Новини
Четвъртък, 16. Юли 2015:

Уважаеми потребители,

От днес, 16 юли 2015 се преустановява обновяването на информация (статии) в портала (ТУК).

Вие можете да четете и споделяте в социалните мрежи нашите статии в новата версия на сайта InfoVarna.com.

Пoрталът ще продължи да бъде онлайн за справка и четене на стари публикации, както и за ползване на справочника.

InfoVarna.com Team  [Mimo]


    България има нужда от агресивна реклама в туризма, а не промяна на концесионни такси

На състоялата се пресконференция в Бургас на 07.07.2015г. министърът на туризма Николина Ангелкова призна, че изразходваните средства за реклама са завишени, без да обяви с колко или в сравнение с какво. Затова Национална асоциация „Българско Черноморие” призовава министър Ангелкова да отговори ясно и точно с какъв бюджет разполага ведомството й и за какво се разходва. Колко средства са инвестирани за реклама на български курорти в чужбина и какви са резултатите като брой новопривлечени туристи?
От своето съществуване новоучреденото министерство на туризма не допринесе с нищо за решаването на многобройните и тежки проблеми в туристическия сектор. Министър Ангелкова умело обещава за голяма реклама както в европейски страни, така и в Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Китай, Индия и др. и още от ноември ще се започне рекламирането на страната ни като туристическа дестинация за следващата година. А за тази година какво направи? Не беше нито склонна на компромиси, в името на това туризма да се развива, нито искаше да чуе гласа на хотелиери, ресторантьори и други представители от бранша. Хотелиери, туроператори и концесионери на плажове няколко пъти даваха конкретни идеи какво да се направи, за да се стимулира българския туризъм, но предложенията им бяха подминати с пренебрежително мълчание. Дори протестът срещу отлива на руски туристи и бездействието на институциите по проблема не стреснаха никого от така нареченото Министерство на туризма.

За развитието на българския туризъм трябва да се обсъждат реалните проблеми като екорекета, липсата на реклама извън страната и липсата на връзка между хотелиери, туроператори и концесионери в страната. Върху това би трябвало да работи министерство на туризма в България.
Нито един турист не се интересува каква е концесионната такса на плажовете или към кое министерство се разпределят. Това, от което единствено се вълнува и което трябва да се промени е именно връзката между концесионери, туроператори и хотелиери.
Дестинация България има нужда от агресивна целева реклама. Например в страната годишно пристигат между 400 и 500 хиляди немски туриста. В системите на немски туроператори може да се рекламира в печатни каталози, презентации пред райзебюра, презентиране на филмови рекламни клипове по време на конференции, брандиране на лого на България на всички туристически изложения, провеждане на срещи с ключови туристически компании.
Министър Ангелкова обеща, ама друг път. А сега, за днес, за сезона???
За скъсяване на дистанцията между изискванията на туроператорите за дългосрочно развитие на туризма по Черноморието в България би трябвало да помогне министерството на туризма. В това число улесняване на визови режими, подобряване на качеството на транспортните услуги, подобряване на инфраструктурната среда, летищни условия.

Източник:
Национална асоциация „Българско Черноморие”


Автор : Mimo, Прочетено 5742 пъти
Рейтинг :    |  Четвъртък, 9. Юли 2015


Вашият рейтинг :   Слабо  Превъзходно
За регистрирани потребители
Потребител:
Парола:

Раздели
Инфо
Политика
Наука
Изкуство
Образование
Общество
Бизнес
ИТ
Мода
Спорт
Здраве
Имоти
Туризъм
Право
Разни

Търсене
 
В статии
В новини
В главното меню
BAN

Партньори


Безплатни Обяви
Veliko-Tarnovo.net


Kazanlak-BG.info
Copyright (c) 2000-2015 InfoVarna.com (Owned by INFOVARNA Co.). All right reserved
Изработено с DEV web management system      
DWMS13ACL