Историята на Пристанище Варна изплува пред круизните туристиИсторията на Пристанище Варна изплува пред круизните туристи. Това става възможно чрез изложба на открито, разположена в района на Морска гара – Варна. На 22 табла са показани най-запомнящите се исторически моменти, до които ще се докоснат чужденците. Сред най-интересните от тях е претоварването на камбаните за храм-паметника „Св. Александър Невски“ в столицата. Те са доставени с кораб във варненското пристанище и са превозени до София с влак през 1909 година.

Тази година „Пристанище Варна“ ЕАД, за разлика от други пристанища на Черно море, отчита добър круизен сезон. На Морска гара – Варна се очакват още пет луксозни пътническа кораба, възможни са и допълнителни заявки.

Инициативата на ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД ще се развива. В следващите месеци към експозицията ще бъдат добавени и кадри до днешни дни. Изложбата е разположена в обновената зона около 1-во и 2-ро кейови места. Рехабилитацията на тази най-стара част на пристанището е във финална фаза. Достъп до зоната ще бъде осигуряван за граждани и гости на града само при събития от публичен характер.

Източник:
А. Тодоров,
Организатор,
връзки с обществеността и протокол
"Пристанище Варна" ЕАД

Mimo, m.mladenov@infovarna.com
Изтеглено от InfoVarna.com